Tobogani za decu

Pretraga po karakteristikama
Proizvodjač
Cena do:
Tobogani za decu:

DOHANY TOYS Tobogan A011334

DOHANY TOYS Tobogan A011334

Tip tobogan Karakteristike Dohany toys tobogan od plastike za decu uzrasta 3 godine +. Dimenzije: 130 x 85 x 76cm.

Cena sa popustom

DOHANY TOYS Mali tobogan A021762

DOHANY TOYS Mali tobogan A021762

Dohany toys mali tobogan dimenzija 114x117x63

Cena sa popustom

ED Tobogan 117x44x63 cm

ED Tobogan 117x44x63 cm

Tip Tobogan Karakteristike Mini tobogan, 63 x 117 x 44 cm. Izrađen od kvalitetne plastike. Predviđeno za decu

Cena sa popustom

DOHANY TOYS BRZI TOBOGAN 170 CM

DOHANY TOYS BRZI TOBOGAN 170 CM

Tip Tobogan Karakteristike Tobogan za decu dimenzije 105 x 170

Cena sa popustomTobogani za decu

VELIKE AVANTURE SA TOBOGANIMA – KADA MAŠTA POSTAJE STVARNOST !

Deca svih uzrasta vole tobogane, od najmlađih mališana do najstarijih tinejdžera. To je zato što nisu samo zabavni, već takođe pružaju deci osećaj brzine i uzbuđenja koji je teško pronaći u mnogim drugim aktivnostima. Dečiji tobogani su savršen način da se mališani zabave u svom dvorištu, bašti ili u svom domu.

Spuštanje kao iskustvo
Vreme za igru je mnogo uzbudljivije kada mali ljubitelji uzbuđenja imaju sopstveni tobogan na koji se penju, klize i spuštaju. Tobogani su savršen motivator za fizičku aktivnost podstičući mališane da koriste svoje motoričke veštine. Ova aktivnost puna osećaja ushićenja i avanture, daje mališanima priliku da razviju svoje samopouzdanje, veštine koordinacije i veštine socijalizacije. Tobogani su manje zastrašujući od drugih sprava za igrališta, što ih čini privlačnim za decu različitih nivoa radoznalosti i hrabrosti.
 
Nestrukturirana Igra
Deca napreduju sa nestrukturiranim vremenom za igru, uče i doživljaju svet. Takođe poznata kao slobodna igra, nestrukturirana igra daje deci priliku da komuniciraju sa svojim okruženjem bez unapred određenih smernica. Sa toboganima, zabavan oblik kretanja će podstaći vaše mališane da se igraju bez vremenskog ograničenja ili pravila. Slobodna igra dovodi do poboljšanja kognitivnog, fizičkog, socijalnog i emocionalnog razvoja.
 
Udružena Čula
Spuštanje niz tobogan može biti od koristi čulima propriocepciji i vestibularnom sistemu. Propriocepcija omogućava vašim mališanima da budu svesni položaja svog tela i gde se nalazi u prostoru. Vestibularni sistem ili čulo ravnoteže pomaže u primanju informacija o tome kako se naša tela kreću i kojom brzinom. Klizanje pomaže u razvoju vestibularnog sistema dok se deca brzo kreću niz tobogan i zaustavljaju se. Njihov vestibularni sistem obrađuju te informacije, a spuštanje niz tobogan poboljšava ravnotežu.

Podizanje raspoloženja na nivo uzbuđenja
Kretanje i vežbanje oslobađaju endorfine. Ovi neurotransmiteri su odgovorni da se osećamo dobro tako što smanjuju stres i poboljšavaju raspoloženje. Njihov pozitivan uticaj vaši mališani će osetiti dok se igraju, prelazeći i penjući se kako bi što pre stigli do sledećeg uzbudljivog spuštanja. Uz povećanje aktivnosti i endorfina, moći će da dožive i osete:
• Povećano samopouzdanje
• Osećaj opuštenosti i smirenosti
• Poboljšan san
 
Usmeravanje i motivisanje socijalizovanja
Tobogani, posebno, mogu olakšati komunikaciju i saradnju kada više dece učestvuje u igri. Tobogani će vaše mališane naučiti vrednost smenjivanja i komunikacije sa vršnjacima. Mogu da se naviknu na ideju da budu ljubazni i da čekaju nekog drugog pre nego što dođu na red i da razgovaraju sa svojim vršnjakom kada stignu do dna tobogana. Takođe će vežbati strpljenje dok čekaju istovremeno učeći društvene norme.
Neki tobogani za igrališta podstiču decu na prijateljsko takmičenje. Dvostruki tobogani ili setovi sa više kliznih staza, podstiče decu na saradnju kako bi istovremeno započeli spuštanje i uživali u zajedničkoj avanturi.
 
Inspirišite istraživanje i probudite male istraživače u vašim mališanima
Deca su po prirodi radoznala, a gledanje tobogana izaziva radoznalost. Mogli bi biti željni da se popnu na vrh i iskuse nešto novo. Oni će eksperimentisati dok prate tok igre kako bi došli do savršenog spuštanja po svom izboru. Istraživanje može uliti poverenje. Vaši mališani će vežbati hrabrost dok se spuštaju i kada shvate koliko su se zabavili, osećaće se samopouzdano u ponavljanju avanture.
 
Upoznavanje sa Uzročno - Posledičnom vezom
Učenje uzroka i posledice upoznaje vaše mališane sa idejom da svaka akcija ima ishod. Kada se igraju na toboganu, deca će naučiti da sedanje izaziva klizanje na dno. Možda to nije očigledna veština o kojoj će aktivno razmišljati, ali će se ipak baviti njome. Uzrok i posledica, ili uzročnost, uči decu da dela rezultiraju posledicama, bilo da su oni pozitivni ili negativni. Kroz igru će početi da razumeju uzročno-posledične veze oko sebe što kasnije može koristiti komplikovanijim lekcijama o uzročnosti gde učestvuju emocije i reakcije kao odgovor njihovih vršnjaka.
 
Podsticanje i ohrabrivanje donošenja odluka
Igranje na toboganu može uključivati više izbora. Prva odluka koju deca treba da donesu kada im bude predstavljen tobogan je koji će izabrati. Bilo da postoje posebne merdevine do vrha ili strukturnija sprava za igru, deca će odlučiti način penjanja. Razmišljaće o pozicji ruku i nogu kako bi uspeli da se popnu.
Kada vaš mališan stigne do vrha tobogana, moći će da izabre kako će se spustiti. Da li će sedeti i nežno kliziti dole ili će pokušati da se odgurne da bi dobio malo brzine? Kada se deca uključe u ove korake donošenja odluka, oni će razviti veštine koje će im pomoći da postanu odlučniji i samopouzdaniji.

PRUŽITE JEDINSTVENO I UZBUDLJIVO ISKUSTVO AVANTURE VAŠIM MALIŠANIMA SA TOBOGANIMA BC GROUP ASORTIMANA !

BC Group u saradnji sa domaćim distributerima i inostranim proizvođačima : DOHANY TOYS, ED
 
* BC Group Igračke - Akcijske ponude i još mnogo toga po neverovatnim, najpovoljnijim cenama i vrednostima koje se vole. Ugodni načini plaćanja uključujući i plaćanje pri dostavi.
 
 
BGL samoreklama
BGR najnize cene
1.
2.
3.
Uporedi proizvode Ukloni sve proizvode